Örjan Bertilsson – Persgård

Tillagd:

Örjan Bertilsson på Persgård arbetar aktivt med målstyrning. En driven person med tydligt fokus som numera kan skilja på jobb och fritid!

Hej Örjan!

Ni nådde ert stora mål att bli bäst i Sverige förra året, berätta om er målbild!
Vi startade smågrisproduktion 2000 och har sedan dess haft 30 grisar per sugga och år som mål – vilket vi historiskt nog nådde förra året. Vi fick ett pris och vinner vi det tre år i rad får vi behålla pristallriken, Det är vårt nästa mål!

Hur gjorde ni för att uppnå det?
Vi fokuserar på att göra samma sak, vid samma tid, hela tiden. Att göra rätt saker vid rätt tidpunkt är oerhört viktigt.
Jag är väldigt driven och kör tills jag är i mål. Jag är inte nödvändigtvis nöjd kl. 16, ibland behövs det mer. En helg kan det till exempel födas 625–650 smågrisar och då behöver personal finnas där hela tiden.

Finns det något gällande din verksamhet du är extra stolt över?
jag är rätt stolt över att kunna skilja på jobb och fritid, så var det inte när jag var yngre. Nu har jag fritid och tävlar mycket motorsport med barnen – vilket är ett sätt att bli ledig. Att vara lantbrukare, det är en frihet.

Brukar du belöna dig själv när du uppnått något?
Ja det tycker jag att vi gör – jag har alltid sagt att jag inte kan göra detta och inte ta ut en riktig lön, jag ska ha betalt när jag jobbar med konstant jour. Jag skattar fram eget kapital, Lön är ju viktigt för att jag ska kunna leva ett tryggt och vidare liv den dagen jag vill sluta.

Har du några tips för andra som vill lyckas?
Att vara målinriktad. Det är lantbruk med fokus som fungerar bäst.

 

Persgård
Namn: Örjan Bertilsson
Verksamhet: Smågrisuppfödning
Ort: Persgård